„ANTONIN ARTAUD. FAMILIA CENCI” – SPECTACOL NOMINALIZAT LA CATEGORIA CEL MAI BUN SPECTACOL AL ANULUI 2022

Data
8 iunie 2023 - 9 iunie 2023
Perioada
19:00 - 20:00
Locație
Teatrului Național „Mihai Eminescu” din Timișoara

Antonin Artaud. Familia Cenci” este cel de al doilea spectacol pe care timișorenii îl vor putea urmări în cadrul Galei Premiilor UNITER 2023: „ Bucurie și excelență în Timișoara – Capitală Europeană a Culturii”, din seria celor 3 nominalizate la categoria „Cel mai bun spectacol al anului 2022”. Piesa, regizată de Silviu Purcărete, este produsă de Teatrul Național „Vasile Alecsandri” Iași, scenografia fiind realizată de Dragoș Buhagiar.

Spațiul ales pentru desfășurarea acestor reprezentări, de la „Fabrica de Decoruri” a Teatrului Național Timișoara, de pe str. Paul Morand nr. 9 din Parcul Industrial Freidorf, este o premieră în sine pentru agest gen de producție. Sunt programate două reprezentații, joi 8, iunie, de la ora 19 și vineri, 9 iunie, de la ora 16 (cu o sesiune de Q&A la aceasta din urmă).
Spectacolul, care a beneficiat de recenzii deosebite, este caracterizat ca fiind generator de senzații variate și neconvențional, și se constituie într-o invitație la a da frâu liber imaginației.

Bilete se pot achiziționa online, pe www.tntm.ro sau fizic, de la agenția Teatrului Național din str. Mărășești nr. 2.
Gala Premiilor UNITER le propune iubitorilor de cultură, pe lângă evenimentul principal, nu mai puțin de 6 reprezentații, alături de deschiderea în premieră a atelierelor Fabricii de Decoruri a Teatrului Național „Mihai Eminescu” din Timișoara, pentru desfășurarea acestui spectacol.

Gala premiilor UNITER este finanțată de Consiliul Județean Timiș prin Centrul de Cultură și Artă, cu fonduri de la Ministerul Culturii și este organizată de Asociația UNITER – Uniunea Teatrală din România, Teatrul Național „Mihai Eminescu” din Timișoara și Opera Națională Română Timișoara.

Anterior „OEDIP REGE” – SPECTACOL NOMINALIZAT LA CATEGORIA CEL MAI BUN SPECTACOL AL ANULUI 2022
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support