Ultimul brunch bănățean de anul acesta, la Coșteiu de Sus

Data
25 septembrie 2021
Perioada
11:00 - 16:00

Brunch cu zacuscă fiartă la căldare

Toamna, cu arome de ardei și vinete, cu mirosuri amestecate și gusturi pline, cu soare blând și zile liniștite, vă așteaptă între dealurile din Coșteiu! Haideți să o savurați direct din căldarea în care tanti Emilia Popa va fierbe pentru voi zacusca de vinete la ultimul Banat Brunch din acest an. În 25 septembrie, la Coșteiu de Sus. 

Detalii și înscrieri pe www.eat-local.ro

Meniu și program

11:00 – 13:00

Brunch în gospodărie la Tanti Emilia

Dansuri și cântece vechi din Banat cu Junii Timișului

Ateliere de opincărit și sculptură în lemn

13:00 – 15:00

Plimbare cu bicicletele Eco Timiș la Cariera de piatră

Tură prin sat

Plimbare cu căruța trasă de cai (opțional)

Meniu

Feluri principale

Pipiarcă umplută; zacuscă de vinete, fiartă la căldare și pâine de casă; zamă de cocoș cu zdrențe; varză călită cu găluște și carne din chiscant – rețetă cu specific slovac; ciorbă de chimin cu ouă de prepeliță; grumpi părgăliți; mazăre zdrobită; cârnați colac

Aperitive

Cârnați în pâine – rețetă cu specific slovac; pecină din untură; ouă cu crumpi; jumere de porc; vinete cu ou; pârjoale de cartofi; salată de vinete; pastă de conopidă; brânză sărată și caș de vacă; brânză de oaie; cașcaval; pastă de brânză cu ardei; pastă de brânză cu mărar; pastă de brânză cu ceapă; mămăligă cu crumpi; pâine de casă coaptă în șpoiert; smântână de casă; legume de sezon; murături; ouă fierte; slănină afumată; cârnați din chiscant.

Desert

Lașce lace cu nucă și cu mac; miere de prună; lapte de pasăre; prăjitură cu miere de albină; turtă cu măr; cornulețe crescute cu dulceață; scoverzi cu dulceață de scoabe; găluște cu prune; turtă neagră cu miere de prună; lămâiță.

Băuturi

Ceai de mentă de grădină; limonadă; apă de izvor; cafea.

Ateliere

Ateliere de opincărit

Atelier de sculptură în lemn


Producători locali

Lavandă de Margina

Trandafiri de Curtea

Ciobănița de la Stână la fântână.

  • Numele organizatorului: Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului în Timiș
Etichete: Banat Brunch
Anterior Muzeul Satului Bănăţean și CJT organizează Târgul Meșterilor Populari
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support