Aproape 300 de persoane au trecut granița către Serbia, pe bicicletă, pe cea mai lungă pistă din România

Deschiderea punctului de trecere a frontierei, pe lângă pista de biciclete construită de-a lungul canalului Bega între Timișoara și Zrenjanin, s-a dovedit a fi foarte apreciată de public. Datele înregistrate arată că aproape 300 de persoane au trecut frontiera, sâmbătă și duminică, între orele 8 – 20, pe cea mai lungă pistă de biciclete din România.


Măsura a venit în urma inițiativei Consiliului Județean Timiș, care a solicitat Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara deschiderea lunară a unui punct de trecere a frontierei, în perioada martie – octombrie 2023.


„Faptul că atâtea persoane au răspuns apelului nostru de a petrece timp liber în natură, pe bicicletă, demonstrează că există interes pentru un stil de viață sănătos și dorința de a explora zonele turistice locale. Deschiderea acestui punct de frontieră este mai mult decât binevenită și în contextul evenimentelor culturale care se vor desfășura cu ocazia Programului Timișoara Capitală Europeană a Culturii”, a spus Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș.


Următoarele weekend-uri preconizate în care trecerea în țara vecină va fi posibilă pe pista de pe malul Begăi sunt: 29 – 30 aprilie; 27 – 28 mai; 03 – 04 iunie; 24 – 25 iunie; 29 – 30 iulie; 26 – 27 august; 23 – 24 septembrie; 28 – 29 octombrie.


În acest proiect, CJ Timiș este inițiator și partener alături de Administrația Bazinală de Apă Banat și de Primăria Zrenjanin.

Anterior Anunț de participare la  procedura de selecţie a proiectelor finanțate în baza Schemei de minimis pentru finanțarea spitalelor publice locale aflate în subordinea autorităților publice locale din județul Timiș în anul 2023
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support