A fost emisă Autorizația de construire pentru modernizarea drumului între Șag și Sânmihaiu Român 

Consiliul Județean Timiș continuă, și în acest an, seria proiectelor de amenajare și extindere a infrastructurii rutiere. Printre acestea se numără și „Modernizarea DJ 593C Șag (DJ 593) – Sânmihaiu Român (DJ 591A).

Autorizația de Construire necesară finalizării proiectului tehnic a fost emisă astăzi iar, ținând cont că este deja semnat contractul pentru proiectare și execuție, lucrările ar putea începe la sfârșitul lunii viitoare. 

Modernizarea acestui tronson se află pe lista proiectelor care vor primi finanțare prin Programul Național de Investiții Anghel Saligny, suma alocată fiind de peste 15,5 milioane de lei. 

Tronsonul va porni de pe DJ 593, pe raza localității Șag și va continua până la intersecția cu DJ 591A în Sânmihaiu Român, lungime acestuia fiind de 6,53 km. Actualul drum are porțiuni pietruite, dar și secțiuni în care nu are structură rutieră sau sistem de colectare a apelor pluviale. 

“Pe lângă îmbunătățirea condițiilor de circulație și siguranța participanților la trafic, ne propunem să scurtăm timpii de parcurs între Sânmihaiu Român și Șag, tronsonul urmând să facă parte din Centura alternativă a Timișoarei” a spus Alexandru Proteasa, vicepreședinte al Consiliului Județean Timiș. 

Proiectul de modernizare va include și execuția unor sensuri giratorii, precum și modernizarea trecerii la nivel cu calea ferată pe care o traversează. 

Anterior Ședință extraordinară
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support