Eurodyssey în Timiș

Eurodyssey în Timiș

Programul Eurodyssey este un program de schimb destinat tinerilor, organizat încă din 1985 sub egida Adunării Regiunilor Europene (ARE), ca unul dintre programele sale cele mai reprezentative şi încununate de succes de-a lungul timpului. În cei 35 de ani de existenţă, au beneficiat de acest program peste 51 000 tineri din întreaga Europă. Stagiul le oferă acestora şansa unor experienţe multiculturale, posibilitatea de a cunoaște o limbă străină, contribuind, în acelaşi timp, ca un liant, la consolidarea marii familii de cetăţeni europeni. Programul se desfăşoară în cadrul unei reţele de parteneriate între regiuni, destinate schimburilor de experienţă şi cooperării interregionale bazate pe reciprocitatea practicilor.

Programul Eurodyssey este extrem de complex şi reuneşte o serie de întâlniri anuale menite să stabilească cele mai bune condiții de desfăşurare a programului în țările partenere.

Programul Eurodyssey şi judeţul Timiş

Judeţul Timiş este o prezență activă în cadrul programului Eurodyssey începând cu anul 2007. Ca și în anii precedenți, și în anul 2019 a găzduit un număr de 4 tineri, care au efectuat stagii de practică în diverse domenii de activitate precum: muzeologie și artă, organizare evenimente, comunicare și administrație publică, prezența acestora fiind benefică promovării județului. În anul 2020 au sosit 2 stagiari: din Azore şi din Spania care au dorit să realizeze stagii în domeniile comunicare şi educaţie. Din 

Bazându-se pe principiul reciprocității, o tânără din județul nostru a beneficiat de această oportunitate, participând în cursul anului 2019 la un schimb de experiență în domeniul arhitecturii în Comunitatea Valenciană, din Spania.

În anul 2020 CJ Timiş a trimis 3 stagiari  în Spania (Valencia) care au făcut stagii în domeniile: management proiecte europene şi international Student Assistant for Placements. În anul 2021, Consiliul Județean Timiș a găzduit un stagiar din Regiunea Catalonia, Regatul Spaniei, care a efectuat un stagiu de practică în domeniul antropologiei sociale.

Pagina oficială Eurodyssey

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support