Consultări publice la nivel european

Consultări publice la nivel european

Ori de câte ori elaborează politici şi acte legislative, Comisia Europeană, prin direcțiile şi serviciile din domeniile în care legislația europeană trebuie adaptată sau modificată, se consultă cu cetățenii şi părțile implicate care acționează în domeniile respective. Instituțiile europene sunt interesate de răspunsurile şi propunerile primite pentru conturarea unei imagini de ansamblu asupra impactului pe care legislația europeană îl va avea.

Mecanismul de consultări publice folosit de Comisia Europeană este reprezentat de chestionare on-line, pe care partenerii de dialog sunt invitați să le completeze, oferind astfel ocazia de a evalua impactul politicilor comunitare la nivel local, regional sau național. Toate aceste opinii, observații şi propuneri exprimate în cadrul acestor consultări au șansa de a ajunge la factorii de decizie de la Bruxelles şi pot fi incluse în viitoarele inițiative.

În această secțiune a site-ului, puteți găsi informații despre consultările publice lansate de UE în diferite domenii, de la comerț, agricultură, educație până la funcționarea pieței unice, reducerea birocrației sau drepturile fundamentale şi justiție.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support