Transparență decizională. Timișenii, așteptați să depună sugestii și propuneri pentru un proiect de hotărâre

Consiliul Județean Timiș a deschis în data de 17.10.2023, în baza Legii nr. 52/2003, privind transparența decizională în administrația publică, procedura aferentă dezbaterii „Proiectului de hotărâre privind aprobarea taxelor locale de interes județean pentru anul fiscal 2024”.

Acesta se referă la necesitatea stabilirii taxelor locale de interes județean pentru eliberarea avizelor, certificatelor și a autorizațiilor. Ele reprezintă baza realizării unei părți a veniturilor Consiliului Judeţean Timiș şi ale instituţiilor de artă şi cultură din subordinea Consiliului Judeţean Timiş. 

Documentația poate fi consultată pe pagina de internet a instituției, în Monitorul Oficial al Județului Timiș, la pagina https://www.cjtimis.ro/wp-content/uploads/2020/07/Taxe-locale-de-interes-judetean-2024.pdf  

Timișenii sunt așteptați să vină cu propuneri, sugestii, opinii cu valoare de recomandare pentru inițiativa supusă procedurii de transparență decizională. Acestea pot fi depuse până la data de 27.10.2023, ca mesaj în format electronic către adresa de email: cornelia.paraipan@cjtimis.ro, prin poștă, pe adresa Consiliul Județean Timiș, cât și la sediul instituției, la Registratură.

Există și posibilitatea organizării unei întâlniri în care să se dezbată public propunerea, în cazul în care acest lucru este cerut în scris de către o asociație legal constituită sau de către o altă autoritate sau instituție publică până la data de 27.10.2023.

Anterior Dezbatere publică pe tema aprobarea Strategiei culturale a Județului Timiș pentru perioada 2023-2027
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support