Selecția programelor din cadrul Agendei sportive, la final. Consiliul Județean Timiș a alocat anul acesta peste 3 milioane de lei

Suma totală de 3.250.000 lei a fost destinată de Consiliul Județean Timiș pentru susținerea nerambursabilă a inițiativelor sportive. Din această alocare bugetară, 1.800.000 lei au fost direcționați către entitățile publice, în timp ce 1.450.000 lei au fost rezervați pentru cluburile sportive private. Un număr de 25 de structuri sportive au aplicat pentru finanțare nerambursabilă din partea Consiliului Județean Timiș.


Comisia de selecție și evaluare a fost convocată pentru a analiza proiectele sportive, cu scopul de a distribui finanțarea nerambursabilă din bugetul Consiliului Județean Timiș. S-au înregistrat șase propuneri din partea entităților publice, dintre care patru au fost dedicate programului “Sportul de Performanță” și două pentru “Sportul pentru Toți”. De cealaltă parte, structurile private au prezentat 19 proiecte, din care 16 au fost considerate eligibile, atingând un scor minim de 60 de puncte, iar trei au fost respinse. Dintre proiectele aprobate, 15 au fost orientate spre “Sportul de Performanță”, iar unul a solicitat sprijin pentru “Sportul pentru Toți”.


Este esențial să susținem mișcarea sportivă la nivelul autorităților locale, motiv pentru care Consiliul Județean Timiș acordă o atenție sporită acestui domeniu. Tinerii au nevoie să fie motivați pentru a se implica în activități sportive, fie că acestea întregesc un mod de viață sănătos, sau contribuie la diferite performanțe care sporesc renumele județului. Vom continua sprijinul pentru structurile sportive,” a declarat Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș.


Evaluarea a respectat rigorile Ghidului privind finanțarea din fonduri publice a programelor sportive ale entităților publice, aprobat prin Hotărârea Consiliului Județean Timiș nr. 272 din 27 noiembrie 2023, precum și criteriile Ghidului de finanțare nerambursabilă a proiectelor sportive private, stabilit prin Hotărârea nr. 271 din aceeași dată.


Rezultatele evaluării sunt accesibile pe site-ul www.sport.cjtimis.ro , iar perioada pentru depunerea contestațiilor se încheie la data de 22 aprilie 2024.

Anterior Conacul Mocioni: expoziție dedicată la Timișoara și artă stradală la Foeni
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support