Șapte școli speciale din Timiș, dotate cu echipamente de protecție și prevenție

Elevii, cadrele didactice, personalul didactic auxiliar și cel nedidactic din școli speciale de stat din Timiș finanțate de Consiliul Județean beneficiază de dotări ce sporesc gradul de siguranță sanitară, inclusiv împotriva COVID-19. Proiectul în valoare de aproape un milion de lei se bucură de finanțare europeană, fiind inițiat în timpul pandemiei la solicitarea președintelui CJ, Alin Nica.

Vorbim de șase unități de învățământ din Timișoara, liceele „Iris” și „Gheorghe Atanasiu”, centrele școlare pentru educație incluzivă „Dumitru Ciumăgeanu”, „Paul Popescu Neveanu” și „Constantin Pufan”, Centrul de Resurse și Asistență Educațională „Speranța”, cât și de Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă „Constantin Păunescu” din Recaș. Toate produsele prevăzute prin proiect au fost livrate și recepționate.

 „Atenția noastră față de școli trece dincolo de asigurarea infrastructurii educaționale. Contextul epidemiologic delicat ne-a determinat să accesăm o finanțare europeană pentru echipamente de siguranță sanitară. Vorbim aici de copii cu nevoi speciale, cu probleme medicale, care au nevoie de condiții aparte de îngrijire. Ne dorim să îi știm în siguranță”, spune administratorul public al județului, Marian Constantin Vasile, coordonator al proiectului.

Cele șapte unități de învățământ beneficiază în urma acestuia de echipamente de protecție medicală împotriva agenților biologici – mănuși și măști chirurgicale de unică folosință, antiseptice și dezinfectante, echipamente pentru dezinfecție și produse de curățenie – dozatoare pentru săpun lichid și dezinfectant cu senzor, cât și săpun lichid antibacterian.

Anterior  Anunț privind depunerea candidaturilor cu privire la participarea în comisia de selecție a proiectelor culturale, în calitatea de specialiști în domeniu
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support