S-a dat ordinul de începere pentru serviciile de proiectare de la Castelul Huniade

26 august este data la care va începe elaborarea proiectului tehnic pentru restaurarea, consolidarea și punerea în valoare a Castelului Huniade, azi Muzeul Banatului.

Documentația tehnică necesară va fi întocmită de firma Impex Romcatel Cercetare Proiectare SA, câștigătoarea licitației organizată de Consiliul Județean Timiș, la o sumă de 1.5 milioane lei – TVA inclus.

Consiliul Județean a emis Ordinul de începere pentru serviciile de proiectare, obiectul contractului fiind elaborarea documentației tehnice în vederea obținerii autorizației de construire și organizarea execuției lucrărilor (DTAC și DTAE), proiectul de execuție și detalii de execuție (PT și DE), precum și asistență tehnică din partea proiectantului pentru obiectivul de investiții „Restaurare, consolidare și punere în valoare a monumentului istoric Castelul Huniade, azi Muzeul Banatului”. Prestarea serviciilor de proiectare se va realiza în conformitate cu cerințele din caietul de sarcini, propunerea tehnică, propunerea financiară, graficul general de prestare a serviciilor, precum și cu respectarea clauzelor contractuale. Finalizarea documentației trebuie realizată în 7 luni, urmând ca pentru alte 36 de luni, în perioada lucrărilor efective, să fie acordată asistență tehnică.

Proiectul tehnic va trebui să țină cont de necesitatea punerii în valoare a unui donjon, ale cărui ruine s-au descoperit cu ocazia săpăturilor arheologice din anul 2009, în curtea interioară a castelului, perioada de edificare fiind estimată a fi secolul al XIV-lea.

Anterior Consiliul Județean Timiș anunță rezultatul probei interviu a concursului pentru ocuparea funcției publice de execuție vacantă de consilier, clasa I, grad profesional superior (ID 454.957) la Serviciul pentru administrarea, urmărirea execuției și controlul drumurilor – Direcția de drumuri și poduri județene, organizat în data de 22.08.2022  – proba scrisă