Peste 64 milioane de lei destinați județului, blocați de prefectul de Timiș

Fondurile repartizate primăriilor timișene pentru susținerea programului de dezvoltare și de infrastructură locală, alături de sumele alocate drumurilor comunale și județene au fost blocate astăzi de către prefectul județului Timiș, după contestarea acestora de către grupul consilierilor județeni ai PSD.


La propunerea președintelui CJ Timiș, aproape 40 milioane de lei urmau să ajungă către primăriile din județ, iar 27 milioane de lei către drumuri. Alocările au fost votate în plenul CJ Timiș și au obținut majoritatea voturilor consilierilor, însă grupul PSD s-a arătat nemulțumit de împărțirea banilor și a atacat HCJ-urile.


Nu există temei legal pentru decizia prefectului, este pură răzbunare politică. Hotărârile nu încalcă niciun articol de lege. Din păcate, cel mai probabil, acești bani se vor pierde deoarece procedura e greoaie și dacă depășește un an, fondurile avute în discuție ajung la bugetul de stat. Prefectura a comunicat niște grafice privind alocările de fonduri, pe partide politice, fapt profund greșit. În mod normal, prefectul nu ar trebui să facă politică, dar nu a rezistat comenzii venite pe linie de partid, de la PSD” a spus Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș.


Bugetele locale ale primăriilor timișene urmează să fie votate de consiliile locale fără sumele alocate de Consiliul Județean Timiș.

Anterior Raport de informare cu privire la utilizarea sumelor primite de la bugetul de stat de către Teatrul pentru copii și tineret Merlin
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support