Galeria POD, un nou spațiu expozițional la Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș

Începând cu luna octombrie, Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș va introduce în circuitul cultural timișean o mansardă modernă destinată artelor, situată în sediul instituției, pe strada E. Ungureanu nr. 1.

Aceasta a fost câștigată în urma schimbării acoperișului, podul clădirii fiind renovat și transformat într-un spațiu luminos și primitor pentru expoziții, cu o suprafață desfășurată de 1.400 de metri. 

Restaurarea s-a făcut cu prezervarea elementelor arhitectonice impuse de către Direcţia pentru Cultură, Culte și Patrimoniul Cultural Naţional a Judeţului Timiş, clădirea fiind una istorică, încadrată ca monument de tip A. 

A fost schimbat acoperișul prin decopertare totală, s-a pus folie împotriva infiltrațiilor de apă și rigips, s-au înlocuit lăteții, bârnele, coamele și țigla. Totul este nou și s-au păstrat doar elementele de structură.

Lucrările la Galeria POD a CECART au costat 1,3 milioane de lei fără TVA și s-au desfășurat pe parcursul a zece luni, din septembrie 2022 până în iulie 2023, cu fonduri din bugetul consiliului județean. 

Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș este o instituție finanțată integral de Consiliul Județean Timiș.

Mansarda va fi accesibilă de luna viitoare pentru mai multe tipuri de activități culturale. Inaugurarea va avea loc în data de 25 octombrie cu expoziția „Opus 25”, o colecție de lucrări aparținând artistei Linda Saskia Menczel. 

„Suntem alături de sectorul cultural, dezvoltăm infrastructura necesară acestuia și susținem evenimente artistice de calitate deoarece dorim să le lăsăm timișenilor o moștenire durabilă și sustenabilă în acest domeniu”, a declarat președintele Consiliului Județean Timiș, Alin Nica.

Anterior Calendarul săptămânal al evenimentelor culturale în organizarea instituțiilor CJ Timiș
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support