Deschiderea Frontierei Triplex Confinium, o tradiție a cooperării transfrontaliere

Autoritățile din România, Serbia și Ungaria se vor reuni la punctul de trecere al frontierei între Beba Veche (România) – Kübekháza (Ungaria) și Rabe (Serbia), la punctul Triplex Confinium, pentru a sărbători cooperarea transfrontalieră în cadrul Euroregiunii Dunăre-Criș-Mureș-Tisa, o frumoasă tradiție anuală și un mesaj al bunei vecinătăți dintre cele trei țări amintite.


Evenimentul oficial de la borna Triplex va avea loc sâmbătă, 25 mai, de la ora 10:00 și va include întâlnirea oficialităților, deschiderea festivă a frontierei și crosul transfrontalier al copiilor din cele trei sate limitrofe, urmat de premierea celor mici.


După festivitatea de la borna Triplex Confinium se va întruni Adunarea Generală a Cooperării Regionale Dunăre-Criș-Mureș-Tisa la Sânnicolau Mare, prilej pentru autoritățile județene, membre DKMT, de a-și prezenta proiectele de dezvoltare și rezultatele acestora în domeniul infrastructurii transfrontaliere. În cadrul ședinței se vor aproba și proiectele derulate de Agenția de Dezvoltare Euroregională DKMT.

Păstrând tradiția stabilită în urmă cu un deceniu, cu această ocazie vor fi premiate 4 proiecte transfrontaliere deosebite care au fost implementate pe teritoriul Euroregiunii DKMT.
La solicitarea localităților de lângă graniță, care organizează programe culturale în această perioadă, frontiera va fi deschisă timp de patru zile, conform următorului orar:

Joi, 23 mai:
o Către Serbia: între orele 10:00 – 20:00 (în Ungaria se poate trece în acest interval dinspre Serbia).

Vineri, 24 mai:
o Către Serbia: între orele 10:00 – 20:00 (în Ungaria se poate trece în acest interval dinspre Serbia).

Sâmbătă, 25 mai:
o Către Serbia: între orele 10:00 – 20:00.
o Către Ungaria: între orele 10:00 – 02:00 (noaptea).

Duminică, 26 mai:
o Către Serbia: între orele 10:00 – 20:00.
o Către Ungaria: între orele 10:00 – 02:00 (noaptea).

Programul complet al manifestării poate fi consultat la următorul link: https://www.cjtimis.ro/comunicate-de-presa/programul-deschiderii-frontierei-triplex-confinium/

Anterior Deschiderea frontierei româno-sârbe pentru bicicliști și ambarcațiuni
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support