Consiliul Județean Timiș nu va permite ca locuitorii din Ghiroda și Giarmata Vii să rămână fără transport în comun

Consiliul Județean Timiș face apel către Asociația de Dezvoltare Intercomunitară ”Societatea Metropolitană de Transport Timișoara” (ADI-SMTT) să anuleze decizia de suspendare a curselor dintre Timișoara și comuna Ghiroda până la rezolvarea legală a conflictului. Totodată, reamintește că, de mai bine de un an, solicită aderarea la asociație și implicarea activă în procesul de stabilire a curselor județene de transport.


În ianuarie 2022, Consiliul Județean Timiș a început demersurile pentru demararea negocierilor cu Asociația de Dezvoltare Intercomunitară ”Societatea Metropolitană de Transport Timișoara” (ADI-SMTT), în vederea intrării în rândul membrilor, demersuri care nu s-au concretizat până la această dată.
Conducerea CJ Timiș solicită ADI SMTT să ia în serios solicitările și să nu mai tergiverseze luarea unei decizii care ar fi în favoarea cetățenilor din Timiș.


Consiliul Județean Timiș nu va permite ca locuitorii din Ghiroda și Giarmata Vii să rămână fără transport în comun. Nu este corect, deoarece aceștia contribuie consistent la bugetul local al Timișoarei. 80% din bugetul local este generat de impozitul pe venit al persoanelor care muncesc în Timișoara, indiferent că locuiesc în Timișoara sau în mediul periurban. Există precedent la alte sisteme de gospodărire, cum este gestionarea deșeurilor, rețeaua de apă și canalizare. Este nevoie de o administrare similară și în ceea ce privește transportul public din județ. CJ Timiș și-a arătat disponibilitatea de implicare, inclusiv financiar, pentru că sunt localități unde copiii ajung greu la școală, cetățenii trebuie să aibă modalități de a ajunge la serviciu. Singurul interes al administrației județene este pentru persoanele care folosesc transportul public pe traseul Timișoara – Giarmata Vii – Ghiroda și retur, pentru care trebuie să fie asigurat un flux constant de transport”, a transmis Alin Nica, președintele CJ Timiș.

Anterior Succes internațional al expoziției“Victor Brauner: Invenții și Magie”
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support