Ziua Județului: 10 locații, 42 de acțiuni cultural-artistice și de divertisment.

Ziua Județului, 28 iulie, va fi marcată în acest an printr-o serie de evenimente ce se vor întinde pe durata a patru zile. Astfel, între 25 și 28 iulie, Consiliul Județean a pregătit timișenilor acțiuni artistice, culturale și de divertisment pentru toate vârstele. Acestea sunt gândite și puse în scenă prin intermediul instituțiilor culturale subordonate CJ Timiș.

Cele 42 de acțiuni se vor desfășura în 10 locații, precum muzee, Piața Unirii, străzile din Cetate sau centre culturale. Primele evenimente dedicate Zilei Județului vor avea loc încă de duminică, 25 iulie. Mai exact, vor fi oferite spectacole pentru copii, ateliere de gastronomie, meșteșuguri, stand de tururi virtuale, ateliere de muzică, dans și actorie pentru cei mai mici dintre noi. Tot duminică, în Piața Unirii, vor concerta și cei de la Phaser și Vița de Vie.

Acțiunile vor continua până pe 28 iulie, inclusiv, când va avea loc, de exemplu, un plen județean cu copii, cât și o ședință festivă a Consiliului,  pe tema semnificației istorice a zilei.

„Am pregătit zeci de evenimente pe toate gusturile și pentru toate vârstele. Am avut grijă, de asemenea, să organizăm acțiunile respectând restricțiile în vigoare, având în vedere că ne aflăm încă într-un context epidemiologic fragil. Istoria, prezentul și viitorul județului nostru merită onorate și credem că vom avea parte de zile frumoase, pline de energie pozitivă, care să ne scoată din cotidianul rigid cu care suntem obișnuiți”, spune președintele CJ Timiș, Alin Nica.

Ziua Județului este marcată în fiecare an în 28 iulie, începând cu 2016, pentru a marca instaurarea administrației românești în județul Timiș-Torontal, în 28 iulie 1919.

Programul poate fi consultat la următorul link: https://fb.me/e/3WORDKo5e

Anterior Șantierul pentru 4 benzi din Dumbrăvița, blocat de Primăria Timișoara
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support