Page 46 - judetul timis prezentare
P. 46

3





















              Se spune că, după ce bei must, ţi se face o foame de lup. Ai nimerit în cel
              mai potrivit loc.


              “În Banat s-a mâncat şi se mănâncă bine. Bucătăria noastră provine în
              cea mai mare parte din Imperiul Austro-Ungar. De la unguri şi nemţi am
              luat varza cu cârnaţi, ciuspaisul de dovleci pe bază de iaurt, preparatele
              de porc; gulaşul merge foarte bine şi în Banat, gomboţii cu prune, fripturile
              de toate felurile, murăturile, dar şi zupa de tăiţei, ciorbele de fasole cu
              costiţă afumată” ne povesteşte bucătarul Călin Lump, care a câştigat
              Cupa Banatului la gătit în 2011.

















          44    Vin de Recaş, o lingură de bulz bănăţean cu murături asortate şi bere Timişoreana, la halbă mare
   41   42   43   44   45   46   47   48   49   50   51