Comunicat de presă

Ultima actualizare: Dan Vladu, în data de 17.11.2015

03.11.2015

Comunicat de presă

La sediul Palatului Administrativ a avut loc astăzi şedinţa Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică Timiş, şedinţă condusă de preşedintele acestei structuri, Călin Dobra şi care a avut pe ordinea de zi patru puncte, şi anume:

1.      Informare cu privire la Adunarea Generală ANATOP-prezentat de domnul președinte Călin Dobra

2.      Asigurarea măsurilor de ordine și siguranță publică în Centrul Universitar Timișoara- prezentat de domnul comisar- șef Mirescu Ion

3.      Proiecte Atop

4.      Diverse

Domnul Călin Dobra, în calitate de președinte, a reprezentat ATOP Timiș la Adunarea Generala ANATOP desfășurată în localitatea Sibiu, unde a fost prezentat planul privind Protocolul de Colaborare între Inspectoratul General al Poliției Române și Asociația Națională a Autorităților Teritoriale de Ordine Publică - în prevenirea și combaterea infracționalității și a altor fapte antisociale, în vederea creșterii gradului de siguranță a cetățenilor. Astfel domnul Călin Dobra a prezentat obiectul protocolului, activitățile comune, modalități de colaborare și obiective.

De asemenea șeful Inspectoratului de Poliție Timiș, comisarul șef Ion Mirescu a prezentat principalele măsuri în asigurarea ordinei și siguranței publice în zona Centrului Universitar Timișoara. Au fost prezentate informații de ordin general, situații operative, cazuri deosebite, concluzii și propuneri.

La sedința ATOP au participat în calitate de invitați reprezentanți ai Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră  Timiș –domnul comisar șef Iliuță Cumpănașu și al Serviciului pentru Imigrări al Județului Timiș  -domnul director comisar Pitea Filimon. Ocazie cu care s-a pus în discuție strategia și măsuri pentru gestionarea situației în cazul unui aflux de refugiați în Județul Timiș, precum și sprijinul pe care il va oferi ATOP Timiș instituțiilor abilitate în acest sens.

În cadrul ședinței ATOP a fost aprobat proiectul “ Informația –Arma ta împotriva traficului de persoane”, inițiator domnul Paul Moldovan, consilier Județean.

S-a stabilit ca următoarea ședință ATOP Timiș să aibă loc în luna decembrie, când vor fi prezentate propuneri de proiecte și activități prioritare  care să fie incluse în bugetul pe anul 2016.