Comunicat de presa

Ultima actualizare: Administrator CJT, în data de 02.03.2013

01.02.2013

Continut: Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Titu Bojin, şi vicepreşedintele Marian Vasile au primit astăzi vizita Ambasadorului Spaniei în România, Excelenţa Sa Estanislao de Grandes Pascualşi a directorului Institutului Cervantes la Bucureşti, Juan Carlos Vidal.

Aflat într-o primă vizită în Timişoara, ocazionată de vernisajul expoziţiei "Goya. Cronicarul tuturor războaielor”, care are loc astăzi la Muzeul de Artă, Ambasadorul Spaniei a subliniat dorinţa de cooperare cu oraşul de pe Bega şi cu judeţul Timiş.

„Intenţia mea este să dezvolt parteneriatele culturale, educaţionale şi economice cu această zonă a ţării. Avem legături excelente în aria învăţământului, datorită existenţei secţiilor bilingve la liceul Jean Louis Calderon şi la Universitatea de Vest. Vom susţine candidatura Timişoarei pentru capitală culturală a Europei. De asemenea, vrem să promovăm investiţiile spaniole în România în general şi în special în această regiune”, a ţinut să precizeze Excelenţa Sa, Estanislao de Grandes Pascual în cadrul vizitei de astăzi.

Preşedintele CJ Timiş a subliniat importanţa cooperărilor bilaterale, care s-ar putea concretiza şi printr-un parteneriat cu o regiune spaniolă, propunere pe care i-a făcut-o domnului ambasador. „ Judeţul Timiş are o tradiţie a cooperării şi deschiderii spre parteneriate cu regiuni din Europa şi nu numai. Suntem deschişi la orice propunere în direcţia colaborării culturale, economice, sociale”, a spus Titu Bojin.

Pentru sprijinirea bunei colaborări şi întărirea relaţiilor, Ambasadorul Spaniei a precizat că în cursul lunilor viitoare  va numi un consul onorific la Timişoara.

\r\n', N'Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Titu Bojin, şi vicepreşedintele Marian Vasile au primit astăzi vizita Ambasadorului Spaniei în România, Excelenţa Sa Estanislao de Grandes Pascual şi a directorului Institutului Cervantes la Bucureşti, Juan Carlos Vidal.