COMUNICAT DE PRESA

Ultima actualizare: Administrator, în data de 24.01.2013

13.05.2005

în cadrul conferintei de presa de astazi, presedintele Consiliului Judetean Timis, Constantin Ostaficiuc a precizat ca CJT a primit din partea Guvernului Ungariei o oferta a Companiei de Apa din Budapesta de a pune la dispozitia autoritatilor timisene, pentru zonele inundate, un echipament mobil de filtrare a apei. Acesta a mai fost utilizat, în situatii similare în tari din Europa si Asia.

"Cu un astfel de echipament, am putea asigura apa potabila locuitorilor din zonele inundate. Totodata, avem solicitari din partea primariilor, pentru toalete ecologice, o prima astfel de cerere a venit de la Foeni, pentru 6 WC -uri ecologice. Ne costa cam 60 de euro pe saptamâna/ 1 astfel de WC. Am cerut fiecarei primarii sa ne transmita necesarul. Contractele se vor face între primarii si respectiva societate, iar CJT, din fondul de echilibrare, va aloca banii catre primarii", a precizat Constantin Ostaficiuc.

Astazi, presedintele CJT, Constantin Ostaficiuc si prefectul judetului Timis, Ovidiu Draganescu au avut o întâlnire cu reprezentantii THW din Germania - institutie specializata, pregatita sa intervina în situatii de calamitati. Ieri reprezentantii THW au fost pe teren, în zona inundata si, în urma analizei au decis sa instaleze 5-7 pompe la Cruceni-Graniceri.

De altfel, ei vor asigura transportul si punerea în functiune a acestor pompe, cu specialisti proprii, carora din bani alocati de Guvernul Germaniei, le va fi asigurata inclusiv cazarea si masa. Pentru o prima etapa, Guvernul Germaniei a alocat deja 100.000 de euro.

Tot THW-ul va veni cu o statie de filtrare a apei, care va fi montata la Foeni.

Având în vedere faptul ca în mai multe judete din tara sunt inundatii, ca urmare a revarsarii apelor din râuri, sedinta UNCJR, programata sa aiba loc la Timisoara, în data de 16 mai a fost anulata.