COMUNICAT DE PRESA

Ultima actualizare: Administrator, în data de 24.01.2013

06.05.2005

Astazi s-a desfasurat sedinta extraordinara în plenul Consiliului Judetean Timis, consilierii judeteni aprobând abilitarea presedintelui Constantin Ostaficiuc de a repartiza, în regim de urgenta, sumele defalcate din unele venituri ale bugetului de stat si fondurile speciale alocate de Guvern, precum si din cota legala de echilibrare a bugetelor locale, pentru înlaturarea efectelor inundatiilor din Timis.

Ulterior, repartizarea efectuata se va supune analizei si aprobarii comisiilor de specialitate si plenului CJT, cu ocazia sedintelor ordinare ale Consiliului.

în cadrul sedintei a fost prezentata situatia inundatiilor din Timis, presedintele Ostaficiuc precizând ca CJT gestioneaza reconstructia întregii zone afectate. "Sunt doua situatii diferite. în amonte sunt case izolate care au fost avariate sau distruse, iar la Gataia-Sculea un întreg cartier a fost afectat. Pentru amonte propunem refacerea prin programul "adoptati o casa", dar si din resurse financiare si materialele de constructii provenite din donatii. în cazul localitatilor din aval discutam de o reconstructie totala, în baza unor Planuri Urbanistice Generale la care se lucreaza. Dorinta noastra este ca în final, în aceasta zona sa avem sate moderne, dotate cu toata infrastructura necesara, de canalizare, apa curenta, drumuri, statii de epurare. Astazi am avut o întâlnire cu o prima parte din firmele timisene, pe tema adoptiei unor case afectate de inundatii. S-a decis deja ca o casa din Sculea sa fie adoptata de firma Agma Tiuca, si o a doua de Auto Europa. Altele vor fi "adoptate" de Alcatel, iar la Gataia va fi preluata, pentru reconstructie o casa, de catre societatea Linde. Colegii de la Consiliul Judetean Constanta au strâns bani si sau organizat pentru a reconstrui case în Timis. I-am orientat catre comuna Birda, unde vor reface 10 case.", a spus presedintele CJT.

S-a mai precizat ca marti, de la ora 12.00, presedintii comisiilor de specialitate ale CJT se vor întruni în sedinta pentru a stabilii criterii, un punctaj, în baza carora sa se decida clar, în functie si de numarul membrilor din fiecare familie, cui i se va construi o casa cu 2 camere si cine va beneficia de casa cu 3 camere.

De altfel, tot marti, va fi în Timisoara secretarul de stat de la Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului, Ioan Andreica. Atunci se va lua o decizie privind tipurile de proiecte pentru case. Vor fi selectate 3-4 proiecte pentru case cu 2 camere si 3-4 proiecte de case cu 3 camere, urmând ca imediat sa se întocmeasca caietul de sarcini si sa înceapa procedura de cereri de oferta.

Luni, la ora 11.00, la Gara Timisoara-sud vor sosi cu trenul 40 de vagoane cu ciment, destinat reconstruirii caselor distruse. Este primul transport din donatia de 2150 de tone de ciment, oferite de firma franceza Lafarge.

De altfel, Consiliul Judetean Timis si Lafarge au semnat deja un contract de sponsorizare.

La Gara Timisoara-sud, luni, la ora 11.00, vor fi prezenti vicepremierul Gheorghe Seculici, consilierul de stat Adrian Mitu, presedintele CJT, Constantin Ostaficiuc, prefectul Ovidiu Draganescu, reprezentantii firmei Lafarge si seful Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Banat, Mihai Benga, care vor face o declaratie de presa.

Reprezentantii mass-media care nu au posibilitatea de transport la Gara Timisoara -sud sunt rugati sa sune la tel. 0723559062, sau sa trimita un e-mail la jana.lavrits@cjtimis.ro, prin care sa confirme dorinta de a li se asigura transportul de la sediul CJT.

Plecarea de la Palatul Administrativ este la ora 10.30.