Comunicat de presa

Ultima actualizare: Jana Lavrits, în data de 26.06.2015

26.06.2015

Timişul este primul şi singurul judeţ din ţară în care instituţia Consiliului Judeţean sprijină, în mod oficial, lupta împotriva consumului şi traficului de droguri, concretizat prin adoptarea HCJT 73/2015. Prin Protocolul de colaborare semnat în martie a.c. între Consiliul Judeţean Timiş şi Agenţia Naţională Antidrog din cadrul Ministerul Administraţiei şi Internelor, instituţia de administraţie judeţeană se implică în susţinerea activităţii Centrului Regional de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Timişoara (CRPECA).

În acest sens, joi, 25 iunie a.c. CRPECA, cu sprijinul CJT şi împreună cu Penitenciarul Timişoara, a organizat la Universitatea de Vest Timişoara o dezbatere cu tematică antidrog, prin care a fost marcată Ziua internaţională împotriva consumului şi traficului de droguri.

Dezbaterea a fost susţinută de către studenţi voluntari ai CRPECA şi persoane aflate în stare privativă de libertate în Penitenciarul Timişoara, foste consumatoare de droguri, fiind moderată de reprezentantul Asociaţiei Române de Dezbateri, Oratorie şi Retorică. Participanţii au primit materiale de promovare şi de informare privind combaterea consumului şi traficului ilicit de droguri.

Prin derularea unor asemenea activităţi, cei doi parteneri îşi propun sensibilizarea actorilor sociali cu atribuţii în diminuarea consumului de droguri, precum şi a comunităţii locale, în ansamblul său. În fiecare an, în 26 iunie, în Timiş au loc o serie de evenimente care marchează Ziua Internaţională de Luptă împotriva Traficului şi Consumului Ilicit de Droguri.