Comunicat de presa

Ultima actualizare: Jana Lavrits, în data de 25.06.2015

25.06.2015

Sala de Videoconferinţe a Palatului Administrativ a găzduit astăzi şedinţa Comisiei de dialog social a judeţului Timiş, condusă de Titu Bojin, în calitate de co-preşedinte al acestei structuri.

Pe ordinea de zi au fost incluse următoarele puncte:

1.     Probleme legate de aplicarea acordului/contractului colectiv de muncă al Sindicatului „ACTIV” din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Timiş;

2.     Probleme cu care se confruntă Sindicatul Lucrătorilor Poştali din România - Filiala Timiş;

3.     Diverse.

Astfel, reprezentanţii Sindicatului „Activ” al angajaţilor din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Timiş au prezentat Comisiei de dialog social o serie de probleme legate de aplicarea Contractului Colectiv de Muncă la nivel de unitate, precum: acordarea sporului pentru condiţii vătămătoare la nivelul maxim legal de 15% şi iniţierea demersurilor necesare pentru acordarea unui spor de radiaţii electromagnetice.

Titu Bojin a propus organizarea, în perioada următoare, a unei întâlniri între conducerea Consiliului Judeţean Timiş, conducerea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Timiş şi Sindicatul „ACTIV”, pentru identificarea unor posibile soluţii.

Reprezentanţii Sindicatului Lucrătorilor Poştali din România - Filiala Timiş au ridicat problema concediilor de odihnă ale agenţilor poştali din mediul rural. De asemenea, s-a discutat despre plata orelor suplimentare ale angajaţilor din sistemul public de pensii din judeţul Timiş.