Comunicat de presa

Ultima actualizare: Jana Lavrits, în data de 19.06.2017

24.05.2017

Președintele Consiliului Județean Timiș Călin Dobra s-a întâlnit astăzi la Palatul Administrativ cu ambasadorul Republicii Belarus la București, Andrei M. Grinkevich, căruia i-a oferit informații privind strategia de dezvoltare economico-socială și serviciile publice din următoarele domenii: cultură, educație, planificare urbanistică, infrastructură, educație, asistență socială și protecția mediului.

„Județul Timiș are un foarte bun potențial de dezvoltare și de atragere a investitorilor străini datorită așezării geografice, dar și forței de muncă înalt calificate. În plus, la nivelul CJT avem o serie de proiecte prioritare care vizează îmbunătățirea infrastructurii rutiere, reabilitarea Castelului Huniade și a Palatului Baroc, atragerea de fonduri europene pentru Spitalul Clinic Județean de Urgență Timișoara, construcția de locuințe”, a precizat Călin Dobra.

La rândul său, ambasadorul Republicii Belarus a subliniat că în 2017 se împlinesc 25 de ani de relații diplomatice România-Belarus și s-a arătat interesat de amplificarea schimburilor economice, dar și de stabilirea de acorduri de parteneriat între Timiș și o regiune din țara sa.

Alte teme de cooperare dezbătute au vizat cultura (prin colaborări între muzee), educația și turismul. În acest context, președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra i-a lansat ambasadorului Republicii Belarus invitația de a lua parte la „Zilele Lacului Surduc”, eveniment care va avea loc la începutul lunii iulie.