Comunicat de presa

Ultima actualizare: Mariana Brinzan, în data de 04.04.2016

31.03.2016

La sediul Palatului Administrativ a avut loc astazi, 31.03.2016, şedinţa Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică Timiş, şedinţa a fost condusă de domnul Eugen Dogariu subprefect judeţul Timiş şi a avut pe ordinea de zi următoarele puncte:

  1. Măsuri de apărare împotriva incendiilor la arderea miriştilor – prezintă domnul inspector şef Lucian Mihoc – ISU BANAT
  2. Modul de asigurare al unităţilor de învăţământ preuniversitar cu mijloace de supraveghere video şi pază umană – prezintă domnul comisar şef Mirescu Ion – Şef Inspectoratul Judeţean de Poliţie Timiş
  3. Material informativ referitor la aspecte ce privesc siguranţa elevilor şi cadrelor didactice la nivelul unitaţilor de învăţământ preuniversitar din judeţul Timiş – prezintă domnul inspector şcolar Domolki Ladislau – Inspectoratul Şcolar Judeţean Timiş.
  4. Diverse.

Facem precizarea că în şedinţa ordinară a plenului Consiliului Judeţean Timiş a fost aprobată Hotărârea nr. 49/25.02.2016 privind modificarea componenţei Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică Timiş. Astfel au fost validaţi  domnul comisar şef Roşu Ioan Mircea din partea Corpului Naţional al Poliţiştilor şi domnul Gheoghe Moldovan ca reprezentant al comunităţii civile.

Domnul Mihoc Lucian Vasile inspector șef ISU Banat a enumerat masurile de apărare împotriva incendiilor la arderea miriştilor şi a scos în evidenţă organizarea activităţilor preventive comune şi a unor  acorduri de colaborare cu reprezentanţii Comisariatului Judeţean al Garzii de Mediu, Inspectoratul Teritorial de Regim Silvic şi Vânătoare Timişoara, Direcţia Silvică Timiş, APIA Timiş, Primăriile din judeţ. Angrenarea mass- mediei în popularizarea acestor masuri de apărare, etc.

Șeful Inspectoratului de Poliție Timiş, comisar șef domnul Ion Mirescu a prezentat situaţia privind modul de asigurare cu pază şi sisteme tehnice de protecţie a unităţilor de învăţământ preuniversitar de pe raza judeţului Timiş.

La sedința ATOP a participat ca invitat domnul inspector şcolar Domolki Ladislau din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Timiş, care a prezentat un raport privind acţiunile specifice derulate în vederea creşterii gradului de siguranţă a elevilor şi a personalului didactic în incinta şi în zonele adiacente unităţilor de învăţământ preuniversitar.

În cadrul ședinței, domnul Eugen Dogariu a propus iniţierea unui proiect pilot care va fi realizat de către Inspectoratul Școlar Județean Timiș în colaborare cu Inspectoratul de Poliţie Timiş, prin Autoritatea Teritorială de Ordine Publică Timiș, în vederea asigurării cu pază şi sisteme tehnice de protecţie a unităţilor şcolare, pentru prevenirea violenţelor  în rândul elevilor.

De asemenea, s-a solicitat o informare din partea Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Timiş, cu privire la masurile de asigurare a siguranţei cetăţenilor în perioada campaniei electorale.

                                                                      VICEPRESEDINTE,
                                                                            Călin Dobra