Comunicat de presa

Ultima actualizare: Dan Vladu, în data de 19.11.2016

11.10.2016

Președintele Consiliului Județean Timiș, Sorin Grindeanu, va lua parte, în perioada 12-13 octombrie, la Săptămâna europeană a regiunilor și orașelor, eveniment organizat la Bruxelles de Comitetul Regiunilor.

Săptămâna europeană a regiunilor și orașelor va fi deschisă oficial de comisarul european pentru politici regionale, Corina Crețu, vicepreședintele Parlamentului European, Ramón Luis Valcárcel Siso și de președintele Comitetului Regiunilor, Markku Markkula.

Evenimentul va reuni președinți de regiuni europene, primari de orașe, manageri de proiecte, experți în diferite domenii, care vor participa la conferințe, workshopuri și dezbateri pe teme privind politicile regionale după 2020, dezvoltarea sustenabilă și accesarea fondurilor europene.

Săptămâna europeană a regiunilor și orașelor este un eveniment anual care se desfășoară la Bruxelles și în cadrul căruia reprezentanții administraţiilor regiunilor şi oraşelor, precum și experți și reprezentanți ai mediului universitar au ocazia de a face schimb de bune practici și cunoștințe în domeniul dezvoltării regionale și urbane. De asemenea, Săptămâna europeană a regiunilor și orașelor este o platformă recunoscută pentru dialog politic pe teme de dezvoltare a politicii de coeziune a UE și de sensibilizare a factorilor de decizie în privința importanței regiunilor şi oraşelor în procesul de elaborare a politicilor UE. Săptămâna europeană a regiunilor și orașelor este cel mai mare eveniment public de acest tip la nivel european.