Comunicat de presa

Ultima actualizare: Jana Lavrits, în data de 06.11.2018

04.10.2018

Consiliul Județean Timiș este astăzi gazda Adunării Generale a Asociației Directorilor Economici și Contabililor din Județele din România. “Consider că astfel de asociații profesionale, precum ADECJR, sau cele care reunesc secretarii județelor sau alte categorii de funcționari publici, sunt foarte importante pentru că numai prin discuții, prin exprimarea punctelor de vedere și prin dezbaterea diferitelor situații cu care fiecare județ se confruntă, putem ajunge la un numitor comun și la clarificări.  La fel de important cred eu este să lucrăm împreună la Codul administrativ, la corelarea tuturor prevederilor care vizează administrația publică locală sau la Legea finanțelor publice”, a spus președintele Consiliului județean Timiș în deschiderea evenimentului.

Călin Dobra a mai subliniat că, având în vedere că la întâlnire iau parte și reprezentanți ai  Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice și Ministerului Finanțelor Publice, este esențial să fie inițiate discuții privind constituirea bugetelor unităților administrativ-teritoriale.  “În cadrul discuțiilor avute la Ministerul Finanțelor Publice, cu dl. ministru Teodorovici și la Ministerul Dezvoltării cu dl. vicepremier Stănescu, a reieșit că în toamna acestui an se va clarifica partea care vizează diminuarea excedentului pentru anul în curs, prin rectificare bugetară”, a mai spus președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra.

ADECJR este o asociație profesională care reunește ca membri directorii economici din consiliile județene și personal din administrația publică locală cu atribuții în domeniul financiar-contabil.