Comunicat de presa

Ultima actualizare: Jana Lavrits, în data de 07.02.2018

01.02.2018

Situaţia tensionată dintre Primăria municipiului Timişoara şi Direcţia pentru Agricultură Județeană Timiș, care trenează încă de anul trecut, nu pare să îşi găsească în perioada imediat următoare o rezolvare, în acordul ambelor părţi. Deoarece Primăria Timișoara solicită ferm scoaterea Direcţiei pentru Agricultură Județeană din clădirea în care îşi desfăşoară activitatea de aproximativ 50 de ani, îl invit pe domnul primar Nicolae Robu să analizeze cu maximă seriozitate posibilitatea soluţionării acestei speţe. Cu atât mai mult cu cât, chiriaşul, care este tot o instituţie de stat, face dovada plăţilor aferente chiriei (7.000 lei) şi utilităţilor la zi. În aceste condiţii, nu văd de ce o instituţie publică ar scoate în stradă o altă instituţie publică fără a oferi o alternativă, Direcţia pentru Agricultură Județeană Timiş fiind astfel obligată să închirieze un spaţiu privat, la un preţ poate mult mai mare și care va fi achitat tot de către cetăţeni.

O dezvoltare firească a oraşului, judeţului şi regiunii presupune o bună comunicare şi înţelegere între instituţiile locale în ceea ce privește identificarea problemelor, găsirea de soluţii viabile şi adoptarea unor măsuri adecvate. O atmosferă tensionată, cu piedici puse în desfăşurarea activităţii specifice nu face decât să adâncească şi mai mult gravitatea unei situaţii şi să atragă o imagine negativă asupra instituţiilor şi implicit asupra încrederii cetăţenilor în actul administrativ.

Îi aduc aminte domnului primar că, destul de recent, Consiliul Judeţean Timiş a găsit soluţia potrivită în cazul Biroului Vamal de Interior Timiș, prin alocarea unui spațiu în incinta Parcului Industrial și Tehnologic Timişoara. Prin luarea acestei măsuri, Vama Timişoara a fost mutată într-o locaţie adecvată activităţii pe care o desfăşoară, iar statul a fost scutit de plata unor sume considerabile aferente chiriei.

Am convingerea că situația în care se află în prezent Direcția pentru Agricultură Județeană Timiş îşi va găsi rezolvarea doar dacă instituţiile locale implicate vor avea deschiderea necesară pentru a ajunge la un acord comun. Consiliul Judeţean își exprimă disponibilitatea de a sprijini soluţionarea acestui diferend, în cazul în care i se va solicita acest lucru.

 

Călin DOBRA,

Preşedinte Consiliul Judeţean Timiş